Incest

INCEST

 

1. EKSEMPEL - Monica

 

Monica har været udsat for incest og grov børnemishandling som barn, med deraf følgende problemer som

 

grænsepsykose

depression

facetleds-syndrom (fastlåsning af led i ryg) i forbindelse med hypermobile led i ryg og nakke

astma og allergi

kronisk dårligt tarmsystem

migræne

smerter i kroppen (muskler og led)

kronisk træthed.

 

 

Da Monica blev voksen, og netop skulle til at arbejde som pædagog, begyndte smertelige erindringer fra barndommen systematisk at nedbryde hendes hverdag. "Selvom jeg havde forsøgt at fortrænge min barndom, oplevede jeg, hvordan illusionerne om min opdigtede lykkelige familie smuldrede væk. Jeg måtte erkende, at min morfars overgreb var virkelige hændelser. Som en video, der blev afspillet for mit indre blik, blev jeg konfronteret med diverse episoder. "filmen" blev afspillet igen og igen. Jeg var ved at blive vanvittig.

Lige så lang tid jeg kan huske tilbage, havde jeg tænkt på døden og ønsket at dø. Min morfars overgreb havde forvoldt så meget skade, at jeg ikke kunne sætte ord på følelserne. Jeg var totalt i stykker indeni. Jeg kunne ikke holde ud at være i min krop. Havde jeg ikke valgt at arbejde med mig selv, havde jeg begået selvmord.

 

Tlf.samtale allerede 14 dage efter 1. konsultation:

 

"Der er sket meget for mig":

 • Jeg er blevet gladere og mere ligevægtig.
 • Jeg føler større velvære.
 • Jeg har fået tilført en indre ro og en helt anderledes lyst til livet.

 

Gentest efter en mdr.:

 • Frisetterne i nakken plejer at skride ud, men det var de ikke sidst jeg var ved kiropraktor.
 • Ryggen er mindre leddeløs.
 • Tarmsystemet er bedre, jeg har ikke haft ondt de sidste 14 dage. Og jeg plejer at være oppustet.
 • Afbalanceret psykisk. Ting kommer op, men jeg klarer dem bedre. Jeg har det slet ikke så dårligt, som det ville have været uden lyden.
 • Migræne: jeg havde hovedpine ved sidste menstruation, men ikke migræne. Jeg plejer at bløde 3 dråber, men blødte normalt nu. Jeg havde ingen spændinger i underlivet, og ingen smerter.
 • Jeg har fået mere energi, ikke så meget træthed. Specielt i starten fór jeg rundt.
 • Jeg har en anden kontakt med andre mennesker. Der er et større ping-pong. Jeg føler mig mere værdifuld og spændende. Selv mødet med min mors familie gik let.

 

Tlf. 9 mdr. senere:

 

"Lyden har åbnet op for så mange steder. Tingene tog pludselig fart. Ting efter ting. Allerede efter bare en måned. Jeg har fået tilført en indre ro og en helt anderledes lyst til livet.

Pludselig begyndte tingene at lykkes for mig. Lyden har elimineret de problemer, jeg havde dengang, det er som om lyden har knækket koden mht. mit liv. Den dårlige energi er væk. Noget i kroppen lider stadig, men indeni mig er det fint.

Jeg var ligesom kommet til et knudepunkt, hvor man ikke kunne komme videre. Jeg oplever, at lyden åbnede døre, så man selv kan komme videre. Døren er nu åbnet, så jeg selv kan komme videre.

Dødstankerne forduftede, jeg blev meget mere glad, og jeg begyndte at fokusere på de positive muligheder i livet. Hvor jeg før have følt mig usynlig, begyndte andre mennesker pludselig at lægge mærke til mig.

Jeg fandt en frihed i mig selv, som jeg aldrig tidligere havde fornemmet. Nu er jeg meget tæt på at kunne kalde mig selv for et lykkeligt menneske. Det er først NU, mit liv starter, og for første gang nogensinde føler jeg mig også parat til at finde en kæreste. Jeg har arbejdet meget på at få min krop tilbage og blive bevidst om min egen seksualitet.

Fysisk og følelsesmæssigt er jeg stadig sårbar, men sjæleligt er jeg stærk".

Monica er så parat, at hun nu aktivt har rettet henvendelse til et kontaktbureau for at finde en mand.

 

2. EKSEMPEL - Bodil

 

Bodil har været udsat for incest som barn, med deraf følgende problemer som

 

depression

angst

træthed

mareridt - forstyrret søvn

kvalme og manglende appetit i perioder

svimmelhed, det kører rundt i hovedet

menstruationssmerter (tager stærke gigttabletter)

er sygemeldt pga. skriveblokering

jeg har en masse symptomer på, at jeg ikke er til stede i kroppen.

 

 

1 mdr. senere:

"Der er sket meget for mig":

 

 • Lyden tager uro/spænding.
 • Det er som om lyden går ind i maven og løsner op … og her sidder det hele - og så gir jeg slip på ting. Det skal ske meget langsomt.

I fht. massage løsner lyden op lige så stille og er ikke så grænseoverskridende - jeg har fået massage nogle gange, men der bliver kroppen løst op hurtigt, så jeg har grædt og grædt hele aftenen efter. Jeg har følt mig som et lille nøgent barn, der ingen beskyttelse havde - ligesom da jeg reelt var lille, og da var der ingen til at trøste mig. Og selvom min kæreste holdt om mig, følte jeg mig alligevel alene. Forsvarsværkerne blev simpelthen pillet for hurtigt af mig.

Med lyden kan jeg selv administrere, hvor hurtigt det skal gå, hvornår jeg skal høre den osv. Det giver kontrol til mig, og det tror jeg er vigtigt for mange incestofre - at kontrollen er taget fra dem.

 • Menstruationen er ikke så slem, som den plejer. Jeg plejer at tage stærke gigttabletter for at holde det ud, men denne gang er hverken blødningen eller smerterne så voldsomme. Det er første gang i flere år.
 • Fik energi, hele ugen efter analysen og behandlingen i klinikken. Jeg fik det sådan, at jeg igen kunne begynde at skrive på den opgave, der venter på universitetet. Det hjalp både på angsten og på koncentrationen - jeg fik mere ro, end jeg plejede.
 • Så begyndte jeg at huske flere ting omkring incest, som billeder/flashbacks. Men det oplever jeg positivt, for jeg husker kun ting, når jeg har overskud til det (jeg er blevet bevidst om incesten over en lang årrække. Det startede da jeg var 21 år, hvor jeg fik det første billede, det sidste har jeg fået, da jeg var 29 år (er nu 30 år).

Oplevelserne/billederne op og ud. Men det var en god måde, det skete på. Og det er gået meget stærkt med at få de nye oplevelser bearbejdet. Men det gav flere mareridt igen i en periode.

Men i den sidste uge er jeg begyndt at sove godt igen.

 • Og så har jeg oplevet, at lyden har trøstet mig, når jeg trængte til at krybe sammen og få trøst. I stedet for slik/stimulanser.
 • Der er sat turbo på. Jeg gennemlever tingene hurtigere, kommer ikke til at stå i stampe. Jeg har været i terapi i så mange år …. det har været så laaang en proces. Og så har jeg fået tilgang til det på en god måde. Lidt mere systematisk end før. Og det smitter af på mine terapisessiner - jeg kan gå meget dybere, end jeg kunne før. Lyden åbner og heler på skift.
 • Og så er jeg ikke så behagesyg, som jeg før. Der er tendens til, at jeg ikke overinvolverer mig længere.

 

 

7 mdr. senere

 

Har det ok nu. Det har været en meget intens periode.

Der er sket meget. For mig har det været vigtigt, at få ting frem i lyset, så jeg kan få det ud af mit system. Lydene har tit sat ting igang, når jeg intensivt har lyttet til dem, og jeg oplever nu, at jeg godt kan rumme det.

Selvom der er sat gang i nogle ting, kan jeg mærke det positivt, fordi nogle ting i kroppen bliver levende, som ikke var det. Mit liv er stabilt og velfungerende.

Kontakt

 

Bioakustik & Hypnose Klinikken

 

v/ Opal Ask Andersen

Gadebakken 15, Virring

8660 Skanderborg

 

tlf: 2064 88 94 (efter kl. 17)

 

opal@bioakustik.dk

Bioakustik & Hypnose Klinikken - Opal Ask Andersen - Gadebakken 15, Virring - 8660 Skanderborg - 20 64 88 94 (efter kl. 17) - opal@bioakustik.dk

 

 

Copyright © Alle rettigheder forbeholdes